Međunarodna srednja škola Sarajevo je privatna škola koja učenicima nudi kvalitetno obrazovanje u prijatnoj atmosferi od 2010. godine. U tom periodu u prostorijama naše škole je izrođen veliki broj kvalitetnih, društveno odgovornih osoba od kojih su svi nastavili obrazovanje na značajnim univerzitetima.

Veliku zaslugu za postizanje odličnih rezultata u nastavnim i vannastavnim aktivnostima dugujemo našem predanom, visokokvalifikovanom kadru, koji na interaktivan, učeniku prihvatljiv način, prenosi svoja znanja i iskustva.

U školi se nastava svakodnevno na većini časova izvodi na engleskom jeziku što omogućava učenicima iz Bosne i Hercegovine da usavrše izgovor i gramatiku engleskog jezika a učenicima iz inostranstva da se što jednostavnije uklope u nastavni proces.

Nastavni plan i program koji se koristi je odobren od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Osim standardne diplome, učenicima se nudi Cambridge testiranje obzirom da je naša škola postala Cambridge centar za testiranje.

Kampus škole je u potpunosti pod video-nadzorom što daje osjećaj potpune sigurnosti učenicima i njihovim roditeljima.